Bloembollen Vakdagen Flevoland 
Dé ontmoetingsplek van land- en tuinbouw

Bekijk onze facebook pagina

Stengs Leijten wint met Angels Share

De cultivar Angel Share van inzender Stengs & Leijten vof won de eerste prijs in de categor...
Lees meer

Leen van der Mark pure klasse

Fa. van Meer won met het 'oud' soort Leen van der Mark de Zilveren Tulp in de categorie Beste Culiva...
Lees meer

Purple Desire Poldertalent 2019

Purple Desire heeft de prijs 'Poldertalent 2019' in de wacht gesleept. De jury vindt het een mooie, ...
Lees meer

Thema-bijeenkomst

Donderdag 31 januari 13:30 Ladies only : De trekkers van vernieuwing
Waar: Profytohallen in Creil, speciale ruimte
Agrarisch coach – Liza Simons

Agrarische vrouwen zijn vaak de aanjagers van verbinding en verbreding op het bedrijf. Op welke manier vul jij jouw rol in op het bedrijf? Welke ideeën en kansen zie jij voor de toekomst? Samen met andere vrouwen in gesprek over de kansen voor de toekomst. Laat je inspireren en maak een frisse start voor het nieuwe jaar!
Meld je aan via liza@eenandereaanpak.nl, uiterlijk 27 januari 

Donderdag  31 januari 15:00: Winst vergroten!
Waar: Profytohallen in Creil, grote zaal
LEAN succes - Menno Dijkstra

LEAN staat voor het optimaliseren van processen in je organisatie. De historie van LEAN ligt bij Toyota. Het is een filosofie en werkwijze welke zich richt op het creëren van maximale toegevoegde waarde voor de klant en het elimineren van verspilling. Speerpunten zijn; kwaliteit omhoog, doorlooptijden korter, kosten omlaag, hogere klant- en medewerkertevredenheid en meer omzet. Tegenwoordig is LEAN breed toepasbaar binnen verschillende sectoren zoals agrarische-, dienstverlenings-, productie-, zorg- en overheid-sector. 

Menno Dijksta heeft ervaring in meerdere sectoren en heeft onlangs een opdracht afgerond bij een bloembollenkweker en exporteur. 

Om 17:30 een gratis stamppotbuffet en ’s avonds live muziek!

Vrijdag 1 februari 2019 11:00 Buitenland & Duurzaamheid
Waar: Profytohallen in Creil, grote zaal

Boots Flowerbulbs B.V. - Bonne Boots

Boots Flowerbulbs B.V. wordt gerund door Boudewijn en Bonne Boots met hun team. Dit is alweer de vierde generatie. Het bedrijf exporteert lelies, tulpen, gladiolen en hyacinten. De belangrijkste landen waar naartoe wordt geëxporteerd zijn: Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, Roemenië, China, Vietnam, Taiwan, Mexico, Noord-Afrika en een aantal landen uit het Midden-Oosten. Bonne komt wat vertellen over de tulpenhandel op China maar ook over de export in zijn algemeen.

Boon & Breg – John Boon

Boon & Breg is een tulpenkwekerij/broeierij met ongeveer 50 miljoen bollen en 20 miljoen bloemen. Naast de teelt in Nederland, worden ook tulpen geteeld in Chili. Speerpunten zijn assortiment en de najaarsbroei (Chileense bollen). John vertelt met name over zijn ervaringen in Chili.

Warmerdam “De Toekomst” Bloembollen – Piet Warmerdam

Enthousiaste bloembollenkwekers met aandacht voor mens, plant, dier en omgeving. Warmerdam is aangesloten bij NLG Holland (natural living and growth) een coöperatie van een tiental bloembollenkwekers die samenwerken en kennis delen om de teelt te verduurzamen. Piet gaat vertellen over het puzzelen met collega’s om er uiteindelijk een mooi plaatje van te maken.

Plant Health Cure – Pius Floris
Specialist in mycorrhiza’s, bodembacteriën en bodembiologie

Ze leveren nuttige bodemschimmels en bodembacteriën en andere middelen die planten weerbaar maken en beter laten functioneren. Daarmee is het mogelijk drastisch te besparen op bestrijdingsmiddelen, maar ook op meststoffen. De gebruiker haalt minstens dezelfde productie tegen lagere kosten en het gewas is gezonder. De producten van Plant Health Cure dragen daarmee in belangrijke mate bij aan de verduurzaming van de groensectoren. 

Aansluitend een gratis lunch, beregezellige netwerkmiddag en ’s avonds een ouderwets goede band! 


Voorzitter
Marcel Nijenhuis
06-51339997
Secretariaat
Marloes Dudink
06-55387195
Sponsoring/Agribeurs
Herke Oijevaar
0527-274480
Public Relations
Geert Burger
06-11381193
Technische Commissie
Chris van Vilsteren
06-51469890