Bloembollen Vakdagen Flevoland 
Dé ontmoetingsplek van land- en tuinbouw

Bekijk onze facebook pagina

BVF 2022

nieuwe datum BVF 2022      3 en 4 Februari 2022

BVF 2021

Helaas geen Bloembollen Vakdagen Flevoland in 2021

De teler in beeld

Op de vrijdagochtend 4 interessante collega telers die op geheel eigen wijze iets over hun bedrijf z...
Lees meer

Historie

De Bloembollen Vakdagen Flevoland worden in 2020 voor de achtste keer georganiseerd. Het is ontstaan uit de Creiler Flora die 14 jaar georganiseerd is.

De Creiler Flora vindt haar oorsprong in 1995. In dat jaar organiseerde de ABTB (Aartsdiocesane Boeren- en Tuinders Bond) afdeling van Creil, onder leiding van bestuurslid Frans Ebbers, een huisbroeiwedstrijd. De ingezonden potten werden tentoongesteld in buurthuis De Binkel. Het was een erg gezellige aangelegenheid waar veel leden van de ABTB op af kwamen. Op de avond van de prijsuitreiking zat de Binkel afgeladen vol. De huisbroeishow was een groot succes!
De volgende ochtend nam de voorzitter van dorpsbelang, Jan Meurs, contact op met Frans Ebbers. Wegens het succes besloten zij dat de huisbroeishow eigenlijk wat breder getrokken moest worden, zodat iedereen uit het dorp mee kon doen aan de wedstrijd en aanwezig kon zijn bij de show. Zodoende werd een bestuur gevormd, bestaande uit Frans Ebbers, Wim van Gurp, Klaas Oijevaar, Jeroen Litjens en Yvonne van Kranenburg. Drie keer werd er nog een huisbroeishow georganiseerd in De Binkel. Het begon steeds meer te kriebelen om een echte tulpenshow te organiseren, zoals in Noord-Holland. In 1999 was het dan zover. De show verhuisde naar de hallen van Profyto, waardoor er ruimte kwam voor de bloemenshow zoals we die nu kennen. De eerste Creiler Flora was een feit. In dat eerste jaar waren er 27 inzenders en was het thema 'Land uit Water'. Door het groeiende belang van de bloembollenteelt in de Noordoostpolder en de positieve reacties van zowel bezoekers uit de eigen regio als mensen uit het vak, groeide de Creiler Flora verder uit.

Na 14 jaar Creiler Flora is er in 2013 een eind gekomen aan deze succesvolle bloemenshow. Ondanks het succes en de positieve reacties, hebben de leden van de Creiler Flora gezamenlijk besloten dat de opbouw en de voorbereidingen die gepaard gaan met de organisatie van de Creiler Flora, te veel tijd kosten. Tijd die de kwekers op hun eigen bedrijven goed kunnen gebruiken.

De Bloembollen Vakdagen Flevoland zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd. De vakdagen zijn meer vakgericht zonder specifieke activiteiten voor de consument. Het is een ontmoetingsplek voor alle mensen werkzaam in het bloembollenvak, maar ook voor de ondernemers en werknemers uit andere agrarische sectoren zoals de akkerbouw, veeteelt, glastuinbouw, fruitteelt etc. Deze nieuwe formule bleek zeer succesvol en we gaan door op deze koers.

Voorzitter
Geert Burger
06-11381193
Secretariaat
Marloes Dudink
06-55387195
Sponsoring/Agribeurs
Herke Oijevaar
0527-274480
Public Relations
Jordi van Meer
06-53210356
Technische Commissie
Chris van Vilsteren
06-51469890